În perioada 16-17 mai 2014, sportivii din cadrul Clubului Sportiv Karate Kyokushinkai Targu-Jiu, au participat la Editia a 7-a a CAMPIONATULUI NATIONAL DE KARATE KYOKUSHINKAI TRADIŢIONAL AL ROMÂNIEI, KATA ŞI KUMITE, pentru Copii, Juniori, Tineret şi Seniori.
Evenimentul s-a desfăşurat la Sibiu, sub patronajul IKOK SOSAI ROMANIA / FEDERATIA DE KYOKUSHINKAI TRADITIONAL DIN ROMANIA si IKOK Sosai Honbu Japonia, reprezentată prin Shihan Horaţiu-Adrian NEAGOIE, în calitate de Preşedinte.
Rezultatele obţinute de sportivii gorjeni la probele de kata (măiestrie) şi kumite (luptă) au fost deosebite: nu mai puţin de 3 medalii de aur – campioni naţionali, 11 medalii de argint – vicecampioni naţionali şi 9 medalii de bronz.
La nivel naţional, echipa de karate a reprezentat cu cinste şi onoare Municipiul Targu-Jiu, rezultatele obţinute fiind dovada unei pregătiri asidue, prin antrenamente riguroase. Practicanţii de karate kyokushin din Târgu-Jiu încearcă să ajungă la măiestrie prin efort susţinut şi multe sacrificii. Străduinţa acestora a fost răsplătită prin numărul mare de medalii câştigate la nivel naţional.
În vreme ce alţi copii şi tineri stăteau sâmbătă în faţa televizorului sau al calculatorului, aceşti foarte tineri practicanţi de arte marţiale au demonstrat că practicarea karate-ului poate deveni un mod de viaţă, cu multe beneficii pentru aceştia: mai sănătoşi, mai viguroşi şi puternici, mai buni cu ceilalţi. Prin antrenamentele de karate, tinerii sportivi îşi pun în evidenţă aspectele spirituale, nu numai pentru a lupta împotriva, ci pentru a trece peste problemele personale, mai ales în situaţiile de criză (boală, probleme casnice sau de serviciu, etc.). Respectul pentru ceilalţi este o parte importantă şi un precept comun tuturor artelor marţiale. Regulile de etichetă / disciplină în dojo sunt foarte bine definite, iar elevii arată respect în tot ceea ce fac şi oriunde se duc. Respectă tot ce te înconjoară: sensei / profesori, părinţi, lege, natură, etc.
Practicarea karate-ului de către copii / tineri, în speţă a karate-ului kyokushin, dar şi mişcarea sportivă, în general, poate reprezenta un mijoc de prevenire a problemelor negative cu care ne confruntăm zi de zi: delincvenţă juvenilă, violenţă în familie şi pe stradă, abandon şcolar, consum de alcool/stupefiante, etc.
Ca un argument, care să întărească acest fapt, un luptător antrenat este o persoană cu un intens spirit competitiv şi o mare forţă; este, deci, necinstit să-şi folosească calităţile împotriva cuiva nepregătit. Spiritul unui karate-ka este imbatabil şi cunoştinţele acestuia sunt şi trebuie folosite numai în sprijinul justiţiei (dreptăţii). O persoană cu caracter poate evita o confruntare pentru că poate să-şi controleze emoţiile şi este împăcat cu el (ea) însuşi (însăşi). Nu are nevoie să-şi testeze abilităţile pe stradă (în public). Câştigă fără să lupte şi nu va regreta, deoarece nu va răni pe nimeni.
Club Sportiv Karate Kyokushinkai Targu Jiu adresează felicitări copiilor/juniorilor, care au participat şi au obţinut rezultate foarte bune la Campionatul Naţional, mulţumiri părinţilor acestora pentru efort şi susţinere şi urează mult succes sportivilor la Campionatul European de Karate Kyokushinkai Tradiţional, din perioada 16-20 iulie 2014, desfăşurat anul acesta în Romania.
OSU! Dorin Dumitru – un elev puțin mai mare.